Historia

Muhoksen Urheilijat ry on perustettu 7.1.1945

Suullisen tiedon mukaan seura on toiminut 1920-luvulla ja 1930-luvulla Muhoksen Katajaiset nimisenä seurana, jolla on toimintaa niin kirkonkylässä kuin sivukylilläkin. Tämä seura on järjestänyt ainakin juoksu-, pyöräily- ja hiihtokisoja.

1940-luvulla seuran nimi muutettiin Muhoksen Suojeluskunnan Urheilijoiksi ja seuran toimintaan tuli mukaan pesäpallo. Kun sodan jälkeen sitten suojeluskunnat lakkautettiin, muuttui seuran nimi Muhoksen Urheilijoiksi.

Alkuvuosikymmeninä toiminta oli todella vilkasta, sillä seuralla oli 12 toimivaa jaostoa ja viisi kyläosastoa. Vahvimpana lajina kuitenkin on ollut pesäpallo. Tästä on todisteena seuran nuorten 50-luvun lopulla voittama nuorten Suomenmestaruus.

Hiihdossa seura järjesti lähes vuosittain tunnetut Pyhäkosken Hiihdot ja kovatasoiset Muhoksen Puistohiihdot. 60-luvun lopulla yleisurheilutoiminta alkoi tuottaa tulosta ja nuoria nousi piirin kärkeen.

1990-luvulla jalkapallo nousi seuran suosituimmaksi lajiksi. Vuosituhannen vaihteessa jalkapallojuniorit ryhtyivät talvikaudella harrastamaan salibandyä. Salibandyn lisenssipelaajien määrä on jo hieman suurempi kuin jalkapallon lisenssipelaajien määrä. Vuonna 2005 nousi futsal salibandyn ohelle jalkapalloilijoiden talviharjoitus- ja kilpailumuodoksi.