Toimintakertomus 2019

Kertomusvuosi oli Muhoksen Urheilijoiden toiminnassa 74. Toiminta keskittyi lähinnä salibandyn ympärille. Harjoituksia pidettiin TähtiAreenalla ja Palloilusalissa. Lisääkin salivuoroja olisi tarvittu varsinkin salibandykoululle palloilusalista ja aikuisjoukkueille TähtiAreenalta. TähtiAreenalla järjestettiin vuoden aikana useita piirisarjan pelejä pääosin turnausmuotoisesti.

Seuran tavoitteena on ollut edistää liikuntaharrastusta toiminta-alueellaan sekä luoda jäsenilleen mahdollisuudet harrastaa kilpa- ja kuntourheilua omien edellytystensä mukaan. Painopiste on ollut junioritoiminnassa. Mutta kertomusvuonna toimintaa oli vilkkaasti aikuispuolella.

Vuoden aikana jatkettiin muhoslaisten urheiluseurojen ja kunnan välistä yhteistyötä liikuntaharrastuksen kehittämiseksi ja ylläpitämiseksi Muhoksella. Yhteistyötä tehtiin yleisurheilutoiminnassa Laitasaaren Vedon ja kunnan liikuntatoimen kanssa esimerkiksi kunnan yleisurheilu mestaruuskisojen järjestämisessä.

Miesten 1. joukkue pelasi kautensa pohjoisen piirin 3 divarissa. Miesten 2. joukkue pelasi 5.divarissa. Tarkoituksena on se, että nykyisille junioreille varmistettaisiin lajin harrastamisen jatkomahdollisuudet omassa seurassa jatkossakin piirisarjatasolla. Naisten piirisarja joukkue vakiinnutti myös toimintaansa ja pelasi kauden aikana 3. divisioonassa. Tytöille pitäisi saada junioritoiminta käyntiin mahdollisimman pian. Laajempi harrastaminen ja joukkueiden lisääntyminen aiheuttaa ikävä kyllä ongelmia salien riittävyydessä ja sopivien harjoitusaikojen saannissa, kun pienimpien junioreiden käyttämä alakoulun Sali laitettiin käyttökieltoon.

Hallinto

Seuran toimintaa johti edellisen vuoden syyskokouksen valitsema johtokunta, johon kuuluivat seuraavat henkilöt: Aimo Manelius pj, Esa Koskela vpj, Pekka Keränen, Jouko Karhunen, Ilkka Mäkeläinen, Jaakko Männikkö, Ilpo Siika-aho, Ville Nurkkala siht. ja Tero Pitkänen.

Jalkapallo- ja salibandyjaosto

Puheenjohtajana toimi Esa Koskela. Muina jäseninä toimivat Pekka Keränen, Ilpo Siika-aho, Aimo Manelius, Ville Karppinen, Antti Pietarila, Jaakko Männikkö, Silja-Maija Luokkanen ja Tero Pitkänen.

Kuntojaosto

Kuntojaoston muodostivat seuran johtokunta.

Kokoukset

Sääntömääräinen kevätkokous pidettiin su 28.4 ja syyskokous su 1.12. Johtokunnan kokouksia pidettiin kaksi kertaa. Salibandyjaosto ja joukkueiden edustajat kokoontuivat kaksi kertaa toimintavuoden aikana. Joukkueet pitivät lisäksi omia palavereitaan. Yhteisiä salibandykauden päättäjäjäisiä ei pidetty vaan ne pidettiin joukkueittain.

Kilpatoiminta

Piirisarjaan osallistui keväällä yksi juniorijoukkue ikäluokassa 2003 syntyneet. Naiset osallistuivat keväällä ja syksyllä 3 divisioonaan. Miesten edustusjoukkue eli MuhU 1 osallistui piirin kolmosdivariin ja miesten 2 joukkue vitosdivariin. Tämän lisäksi joukkueita osallistui muutamiin alueen turnauksiin. Juniorijoukkue ikäluokka 2003 osallistui lisäksi turnaukseen Tallinnassa.

Harrastetoiminta

Miesten harrastejoukkue harjoitteli uusin voimin harjoitukset kerran viikossa.

Junioreista ikäluokka 2005 piti harjoituksia kaksi kertaa viikossa. Mutta eivät tiettävästi osallistuneet turnauksiin tai sarjoihin. Ikäluokka 2008-2019 pitivät harjoituksia kerran viikossa. Syksyllä jatkoi salibandykoulu ikäluokassa 2011-2012. Harjoituksia pidettiin kerran viikossa. Kaikki juniorijoukkueiden pelaajat olivat poikia. Uutta salibandykoulua ei aloitettu salipuutteen ja ohjaajapulan vuoksi.

Kuntotoiminta

Kuntojaosto auttoi Muhoksen kunnan yleisurheilu mestaruuskisojen järjestelyissä ja pienin osin Tervahiihdon avustustehtävissä Korkalavaarassa.

Joukkueiden vastuuhenkilöt keväällä/syksyllä 2019

  • 1joukkue Jari-Pekka Varjonen
  • Miesten 2 joukkue Tero Pitkänen
  • Naisten joukkue Janne Heikkinen (syksy)Ville Karppinen(kevät)
  • Miesten harraste Erkki Väätänen, Jari Haavisto
  • Ikäluokka 2003 Jaakko Männikkö(kevät), Juha Yrjänäinen, Ville Nurkkala
  • Ikäluokka 2005 Jussi Tihinen, Jari Karppinen
  • Ikäluokka 2008-9 Silja-Maija Luokkanen, Jani Mäkeläinen (kevät), Jussi Tihinen (syksy)
  • Salibandykoulu, kevät Aimo Manelius, Olli Hagren
  • Ikäluokka 2010-12, syksy Aimo Manelius, Olli Hagren

Muu toiminta

Joukkueet järjestivät erilaisia talkoita ja myyntikampanjoita seuran varainhankinnan tueksi.

Seuran talous

Suurin tulolähde seuralle on pelaajilta perittävät kausimaksut. Lisäksi merkittävää tukea saatiin Muhoksen kunnan toiminta-avustuksesta. Joukkueilla on ollut lisäksi sponsorisopimuksia eri yritysten kanssa. Jonkun verran tuloja on tullut joukkueille myös talkootoiminnasta ja tuotteiden myynnistä.

Toimintakauden tulos jäi reilusti tappiolle lähinnä toiminnan laajuuden pienentymisellä ja juniorijoukkueiden vähentymisellä. Varsinaista rahapulaa joukkueilla ja seuralla ei ole, mutta toiminnan laajuus pieneni. Mikä sinällään on huolestuttava seikka. Lisäksi osa vuoden 2020 menoista kirjautui vuoden 2019 puolelle. Kustannuksia toivat lisenssit/vakuutukset, sarjamaksut, tuomarimaksut, maksulliset salivuorot aikuisille. Ainoastaan kahden nuorimman juniorijoukkueen taloudenpito hoidettiin seuran päätililtä.

Toista kertaa lähes kaikki joukkueet itse hankkivat joukkueen pelaajille lisenssit ja vakuutukset. Osalle joukkueista hankittiin seuran toimesta LähiTapiolan ryhmävakuutus, koska se tuli pelaajaa kohden halvemmaksi kuin SSL:n lisenssivakuutus.

Kirjanpidosta ja tilinpäätöksestä ovat vastanneet Anne Karioja-Haavisto ja Jukka Karioja. Toiminnantarkastajina toimivat Antti Hirvonen ja Anja Hepokangas.

Muhos 22.3.2020
Muhoksen Urheilijoiden johtokunta