Toimintakertomus 2020

Kertomusvuosi oli Muhoksen Urheilijoiden toiminnassa 75. Toiminta keskittyi lähinnä salibandyn ympärille. Harjoituksia pidettiin TähtiAreenalla ja Palloilusalissa. Lisääkin salivuoroja olisi tarvittu varsinkin salibandykoululle palloilusalista ja aikuisjoukkueille TähtiAreenalta. TähtiAreenalla järjestettiin vuoden aikana useita piirisarjan pelejä korona rajoituksin pääosin turnausmuotoisesti.

Seuran tavoitteena on ollut edistää liikuntaharrastusta toiminta-alueellaan sekä luoda jäsenilleen mahdollisuudet harrastaa kilpa- ja kuntourheilua omien edellytystensä mukaan. Painopiste on ollut aiemmin junioritoiminnassa. Mutta kertomusvuonna toimintaa oli vilkkaasti aikuispuolella. Kauden pilaaja oli koronavirus, joka keskeytti harjoitukset ja pelit maaliskuun alussa ja vuoden lopussa. Erityisesti aikuisten sarjat kärsivät eniten.

Vuoden aikana tyrehtyi koronan vuoksi myös urheiluseurojen ja kunnan yhteistyö liikuntaharrastuksen kehittämiseksi ja ylläpitämiseksi Muhoksella. Yleisurheilun kunnanmestaruudet ja Tervahiihto peruttiin.

Miesten 1. joukkue pelasi kautensa pohjoisen piirin 3 divarissa. Miesten 2. joukkue pelasi 5.divarissa. Tarkoituksena on se, että nykyisille junioreille varmistettaisiin lajin harrastamisen jatkomahdollisuudet omassa seurassa jatkossakin piirisarjatasolla. Naisten piirisarja joukkue joutui lopettamaan pelaajapulan ja koronan vuoksi eikä jatkanut enää syksyllä. Tytöille pitäisi saada junioritoiminta käyntiin mahdollisimman pian. Laajempi harrastaminen ja joukkueiden lisääntyminen aiheuttaa ikävä kyllä ongelmia salien riittävyydessä ja sopivien harjoitusaikojen saannissa, kun pienimpien junioreiden käyttämä alakoulun sali laitettiin käyttökieltoon ja laitettiin purkulistalle.

Hallinto

Seuran toimintaa johti edellisen vuoden syyskokouksen valitsema johtokunta, johon kuuluivat seuraavat henkilöt: Aimo Manelius pj, Esa Koskela vpj, Pekka Keränen, Ilkka Mäkeläinen, Jaakko Männikkö, Ilpo Siika-aho, Ville Nurkkala siht. ja Tero Pitkänen.

Palloilujaosto

Puheenjohtajana toimi Esa Koskela. Muina jäseninä toimivat Pekka Keränen, Ilpo Siika-aho, Aimo Manelius, Jaakko Männikkö, Ville Karppinen (kevät), Silja-Maija Luokkanen, Jussi Tihinen, Olli Hagren ja Tero Pitkänen.

Kuntojaosto

Kuntojaoston muodostivat seuran johtokunta.

Kokoukset

Sääntömääräinen kevätkokous pidettiin koronan vuoksi vasta su 23.8 ja syyskokous su 29.11. Johtokunnan kokouksia pidettiin kaksi kertaa. Salibandyjaosto ja joukkueiden edustajat kokoontuivat kerran toimintavuoden aikana. Joukkueet pitivät lisäksi omia palavereitaan. Yhteisiä salibandykauden päättäjäjäisiä ei pidetty missään muodossa koronan vuoksi.

Kilpatoiminta

Piirisarjaan osallistui keväällä yksi juniorijoukkue eli ikäluokka 2003. Naiset osallistuivat keväällä 3 divisioonaan. Miesten edustusjoukkue eli MuhU 1 osallistui piirin kolmosdivariin ja miesten 2 joukkue vitosdivariin sen minkä pystyivät. Lisäksi joukkueet pelasivat muutamia harjoitusotteluita.

Harrastetoiminta

Junioreista ikäluokka 2005 piti harjoituksia kaksi kertaa viikossa. Mutta eivät osallistuneet turnauksiin tai sarjoihin. Ikäluokka 2008-2009 pitivät harjoituksia syksyllä kaksi kertaa viikossa. Harjoituksia jatkoivat myös ikäluokka 2011-2012. Harjoituksia pidettiin kerran viikossa keväällä ja kaksi kertaa syksyllä. Molemmat nuorimmat juniorijoukkueet pelasivat harjoitusottelut Utajärveläistä FC Yli-Utosta vastaan. Kaikki juniorijoukkueiden pelaajat olivat poikia. Uutta salibandykoulua ei aloitettu salipuutteen, ohjaajapulan ja koronan vuoksi.

Kuntotoiminta

Kuntojaosto ei toiminut vuoden aikana kuin ajatuksissa.

Joukkueiden vastuuhenkilöt keväällä/syksyllä 2020

  • Miesten 1 joukkue Jari-Pekka Varjonen
  • Miesten 2 joukkue Tero Pitkänen
  • Naisten joukkue Janne Heikkinen (kevät)
  • Ikäluokka 2003 Juha Yrjänäinen, Ville Nurkkala
  • Ikäluokka 2005 Jussi Tihinen, Jari Karppinen
  • Ikäluokka 2008-9 Marko Lesonen
  • Ikäluokka 2011-12 Aimo Manelius, Olli Hagren

Muu toiminta

Joukkueet järjestivät muutamia talkoita ja myyntikampanjoita seuran varainhankinnan tueksi.

Seuran talous

Suurin tulolähde seuralle on pelaajilta perittävät kausimaksut. Lisäksi merkittävää tukea saatiin Muhoksen kunnan toiminta-avustuksesta. Joukkueilla on ollut lisäksi sponsorisopimuksia eri yritysten kanssa. Jonkun verran tuloja on tullut joukkueille myös talkootoiminnasta ja tuotteiden myynnistä.

Toimintakauden tulos jäi vuosien jälkeen voitolliseksi joukkueiden omien talousarvioiden kautta ja osin koronan tuella, kun toiminta oli suppeampaa ja peliturnauksiin ei lähdetty. Mikä sinällään on huolestuttava seikka. Kustannuksia toivat lisenssit/vakuutukset, sarjamaksut, tuomarimaksut, maksulliset salivuorot aikuisille. Ainoastaan yhden juniorijoukkueen (2005) taloudenpito hoidettiin seuran päätililtä.

Kolmatta kertaa lähes kaikki joukkueet itse hankkivat joukkueen pelaajille lisenssit ja vakuutukset. Nuorimmille eli alle 16-vuotiaille junioreille hankittiin seuran toimesta LähiTapiolan ryhmävakuutus.

Kirjanpidosta ja tilinpäätöksestä on vastannut tilitoimisto Jukka Karioja. Toiminnantarkastajina toimivat Antti Hirvonen ja Anja Hepokangas.

Muhos 11.4.2021
Muhoksen Urheilijoiden johtokunta