Toimintakertomus 2021

Kertomusvuosi oli Muhoksen Urheilijoiden toiminnassa 76. Toiminta keskittyi lähinnä salibandyn ympärille. Harjoituksia pidettiin TähtiAreenalla ja Palloilusalissa. TähtiAreenalla järjestettiin vuoden aikana useita piirisarjan pelejä korona rajoituksin pääosin turnausmuotoisesti.

Seuran tavoitteena on ollut edistää liikuntaharrastusta toiminta-alueellaan sekä luoda jäsenilleen mahdollisuudet harrastaa kilpa- ja kuntourheilua omien edellytystensä mukaan. Painopiste on ollut aiemmin junioritoiminnassa. Mutta kertomusvuonna toimintaa oli vilkkaasti pienimmissä junioreissa sekä aikuispuolella. Korona edelleen vaikeutti harjoitus- ja kilpailutoimintaa.

Vuoden aikana tyrehtyi koronan vuoksi myös urheiluseurojen ja kunnan yhteistyö liikuntaharrastuksen kehittämiseksi ja ylläpitämiseksi Muhoksella. Yleisurheilun kunnanmestaruudet peruttiin.

Miesten 1. joukkue pelasi kautensa pohjoisen piirin 3 divarissa. Miesten 2. joukkue pelasi 5.divarissa. Tarkoituksena on se, että nykyisille junioreille varmistettaisiin lajin harrastamisen jatkomahdollisuudet omassa seurassa jatkossakin piirisarjatasolla. Tytöille pitäisi saada junioritoiminta käyntiin mahdollisimman pian. Laajempi harrastaminen ja joukkueiden lisääntyminen aiheuttaa ikävä kyllä ongelmia salien riittävyydessä ja sopivien harjoitusaikojen saannissa, kun pienimpien junioreiden käyttämä alakoulun Sali ei enää ollut käytettävissä eikä uutta salia vielä ole aloitettu rakentamaan.

Hallinto

Seuran toimintaa johti edellisen vuoden syyskokouksen valitsema johtokunta, johon kuuluivat seuraavat henkilöt: Aimo Manelius pj, Esa Koskela vpj, Pekka Keränen, Ilkka Mäkeläinen, Jaakko Männikkö, Ilpo Siika-aho, Ville Nurkkala siht. ja Tero Pitkänen.

Palloilujaosto

Puheenjohtajana toimi Esa Koskela. Muina jäseninä toimivat Pekka Keränen, Ilpo Siika-aho, Aimo Manelius, Jaakko Männikkö, Jussi Tihinen, Olli Hagren, Antti Hirvonen, Heikki Tuomikoski ja Tero Pitkänen.

Kuntojaosto

Kuntojaoston muodostivat seuran johtokunta.

Kokoukset

Sääntömääräinen kevätkokous pidettiin 31.5 ja syyskokous su 12.12. Johtokunnan kokouksia pidettiin kaksi kertaa. Salibandyjaosto ja joukkueiden edustajat kokoontuivat kerran toimintavuoden aikana. Joukkueet pitivät lisäksi omia palavereitaan. Yhteisiä salibandykauden päättäjäjäisiä ei pidetty muille kuin yhdeklle juniorijoukkueelle.

Kilpatoiminta

Piirisarjaan ei osallistunut yksikään juniorijoukkue. Miesten edustusjoukkue eli MuhU 1 osallistui piirin kolmosdivariin ja miesten 2 joukkue vitosdivariin. Lisäksi joukkueet pelasivat muutamia harjoitusotteluita ja turnauksia.

Harrastetoiminta

Junioreista ikäluokka 2005 piti harjoituksia kerran. Mutta eivät osallistuneet turnauksiin tai sarjoihin. Ikäluokka 2008-2009 pitivät harjoituksia syksyllä kaksi kertaa viikossa. Harjoituksia jatkoivat myös ikäluokka 2011-2012. Harjoituksia pidettiin yhden kerran keväällä ja kaksi kertaa viikossa syksyllä.
Salibandykoulu ikäluokka 2013-14 aloitti lokakuussa harjoitukset kerran viikossa. Kaikki juniorijoukkueiden pelaajat olivat poikia.

Kuntotoiminta

Kuntojaosto ei toiminut vuoden aikana kuin ajatuksissa.

Joukkueiden vastuuhenkilöt keväällä/syksyllä 2020

  • Miesten 1 joukkue Jari-Pekka Varjonen
  • Miesten 2 joukkue Tero Pitkänen
  • Ikäluokka 2005 Jussi Tihinen, Jari Karppinen
  • Ikäluokka 2008-9 Marko Lesonen
  • Ikäluokka 2011-12 Aimo Manelius, Olli Hagren, Antti Hirvonen, Aatu Nikula
  • Salibandykoulu 2013-14 Heikki Tuomikoski ja muut vanhemmista

Muu toiminta

Joukkueet järjestivät muutamia talkoita ja myyntikampanjoita seuran varainhankinnan tueksi.

Seuran talous

Suurin tulolähde seuralle on pelaajilta perittävät kausimaksut. Lisäksi tukea saatiin Muhoksen kunnan toiminta-avustuksesta. Joukkueilla on ollut lisäksi sponsorisopimuksia eri yritysten kanssa. Jonkun verran tuloja on tullut joukkueille myös talkootoiminnasta ja tuotteiden myynnistä.

Toimintakauden tulos jäi vuosien jälkeen tappiolliseksi. Tappioita aiheutti mm. junioreiden maksujen siirtyminen seuraavalle vuodelle. Kustannuksia toivat lisenssit/vakuutukset, sarjamaksut, tuomarimaksut, maksulliset salivuorot aikuisille. Jokaisella joukkueella on oma tilinsä. Ainoastaan yhden juniorijoukkueen (2005) taloudenpito hoidettiin seuran päätililtä.

Kolmatta kertaa lähes kaikki joukkueet itse hankkivat joukkueen pelaajille lisenssit ja vakuutukset. Nuorimmille eli alle 16-vuotiaille junioreille hankittiin seuran toimesta LähiTapiolan ryhmävakuutus.

Kirjanpidosta ja tilinpäätöksestä ovat vastannut tilitoimisto Jukka Karioja. Toiminnantarkastajina toimivat Elina Jyrinki ja Anja Hepokangas.

Muhos 10.4.2022
Muhoksen Urheilijoiden johtokunta