Toimintakertomus 2022

Kertomusvuosi oli Muhoksen Urheilijoiden toiminnassa 77. Toiminta keskittyi lähinnä salibandyn ympärille. Harjoituksia pidettiin TähtiAreenalla ja Palloilusalissa. TähtiAreenalla järjestettiin vuoden aikana piirisarjan pelejä pääosin turnausmuotoisesti.

Seuran tavoitteena on ollut edistää liikuntaharrastusta toiminta-alueellaan sekä luoda jäsenilleen mahdollisuudet harrastaa kilpa- ja kuntourheilua omien edellytystensä mukaan. Painopiste on ollut aiemmin junioritoiminnassa. Kertomusvuonna toimintaa oli vilkkaasti pienimmissä junioreissa sekä aikuispuolella.

Miesten 1. joukkue pelasi kautensa pohjoisen piirin 3 divarissa. Miesten 2. joukkue pelasi kevätkaudella 5 divarissa. Tarkoituksena on se, että nykyisille junioreille varmistettaisiin lajin harrastamisen jatkomahdollisuudet omassa seurassa jatkossakin piirisarjatasolla. Tytöille pitäisi saada junioritoiminta käyntiin mahdollisimman pian samoin kuin uusien ikäluokkien ryhmille. Laajempaa harrastamista ja joukkueiden lisääntymistä vaikeuttavat salivuorojen saanti ja ohjaajien saatavuus.

Hallinto

Seuran toimintaa johti edellisen vuoden syyskokouksen valitsema johtokunta, johon kuuluivat seuraavat henkilöt: Aimo Manelius pj, Esa Koskela vpj, Pekka Keränen, Ilkka Mäkeläinen, Jaakko Männikkö, Ilpo Siika-aho, Ville Nurkkala, Antti Hirvonen siht. ja Tero Pitkänen.

Palloilujaosto

Puheenjohtajana toimi Esa Koskela. Muina jäseninä toimivat Pekka Keränen, Aimo Manelius, Jaakko Männikkö, Jussi Tihinen, Olli Hagren, Antti Hirvonen, Heikki Tuomikoski ja Tero Pitkänen.

Kuntojaosto

Kuntojaoston muodostivat seuran johtokunta.

Kokoukset

Sääntömääräinen kevätkokous pidettiin 24.5 ja syyskokous su 4.12. Johtokunnan kokouksia pidettiin kaksi kertaa. Salibandyjaosto ja joukkueiden edustajat kokoontuivat kerran toimintavuoden aikana. Joukkueet pitivät lisäksi omia palavereitaan. Yhteisiä salibandykauden päättäjäjäisiä ei pidetty muille kuin yhdelle juniorijoukkueelle.

Kilpatoiminta

Piirisarjaan ei osallistunut yksikään juniorijoukkue. Miesten edustusjoukkue eli MuhU 1 osallistui piirin kolmosdivariin ja miesten 2 joukkue vitosdivariin kevätkaudella. Lisäksi joukkueet pelasivat muutamia harjoitusotteluita ja turnauksia. Ikäluokan 2010-11 osallistui syykaudella Oxdog sarjaan, joka jatkuu myös kevätkaudella 2023.

Harrastetoiminta

Junioreista ikäluokka 2005 piti harjoituksia kerran viikossa. Mutta eivät osallistuneet turnauksiin tai sarjoihin. Harjoituksia jatkoivat myös ikäluokka 2011-2012. Harjoituksia pidettiin kaksi kertaa viikossa. Miesten 2 joukkue lopetti sarjapelit keväällä ja jatkoi syksyllä lähinnä harrasteryhmänä.
Ikäluokka 2013-14 piti harjoitukset kerran viikossa. Kaikki juniorijoukkueiden pelaajat olivat poikia.
Vuoden vaihteessa käynnisteltiin uudelleen naistenjoukkueen toimintaa. Tarkoituksena olisi lähteä sarjaan ensi syksynä.

Kuntotoiminta

Kuntojaosto ei toiminut vuoden aikana kuin ajatuksissa.

Joukkueiden vastuuhenkilöt keväällä/syksyllä 2021

  • Miesten 1 joukkue Jari-Pekka Varjonen
  • Miesten 2 joukkue Tero Pitkänen
  • Ikäluokka 2005 Jussi Tihinen
  • Ikäluokka 2011-12 Olli Hagren, Antti Hirvonen, Aatu Nikula
  • Salibandykoulu 2013-14 Heikki Tuomikoski keväällä ja Pete Granholm syksyllä

Muu toiminta

Joukkueet järjestivät muutamia talkoita ja myyntikampanjoita seuran varainhankinnan tueksi.

Seuran talous

Suurin tulolähde seuralle on pelaajilta perittävät kausimaksut. Lisäksi tukea saatiin Muhoksen kunnan toiminta-avustuksesta. Joukkueilla on ollut lisäksi sponsorisopimuksia eri yritysten kanssa. Jonkun verran tuloja on tullut joukkueille myös talkootoiminnasta ja tuotteiden myynnistä.

Toimintakauden tulos jäi tappiolliseksi -971,53 euroa. Kustannuksia toivat lisenssit,vakuutukset, sarjamaksut, tuomarimaksut, maksulliset salivuorot aikuisille ja pienentynyt kunnan avustus. Jokaisella joukkueella on oma tilinsä. Ainoastaan yhden juniorijoukkueen (2005) taloudenpito hoidettiin seuran päätililtä.

Aikuiset hankkivat joukkueen pelaajille lisenssit ja vakuutukset. Nuorimmille eli alle 16-vuotiaille junioreille hankittiin seuran kustantama LähiTapiolan ryhmävakuutus.

Kirjanpidosta ja tilinpäätöksestä ovat vastannut tilitoimisto Jukka Karioja. Toiminnantarkastajina toimivat Elina Jyrinki ja Anja Hepokangas.

Muhos 26.3.2023
Muhoksen Urheilijoiden johtokunta